Oväntat besök på hjälpmedelcentralen

Hej!

Igår blev inte dagen som tänkt eftersom permobilen gick sönder. Det finns ingen jourverksamhet gällande lagning av hjälpmedel på kvällar och helger, så det var tur att det var måndag!

Nästa svårighet blev att ta sig till Hjälpmedelscentralen. Jag får inte skicka rullstolen själv till Hjälpmedelscentralen för då räknas det som transport, utan jag måste själv vara med. Då kom nästa hinder, jag blev tvungen att ta mig ur permobilen eftersom teknikerna skulle laga permobilen och p.g.a mitt funktionshinder så kan jag inte sitta i en vanlig manuell rullstol, så jag fick ligga på en bänk i väntrummet hos dem! Regelverket säger nämligen att jag som har omfattande funktionshinder bara får använda en permobil, och inga fler.

14614219_10210721883191030_929201565_o

Efter fyra timmar blev jag kissnödig och då fick de hämta permobilen ifrån verkstaden så att jag kunde använda den för att gå på toaletten.
Och reparationen tog längre tid för dem att genomföra. Det enklaste för alla parter vore att alla personer med omfattande funktionshinder hade tillgång till två permobiler. Då skulle det inte bli så akut när permobilen går sönder och det skulle underlätta oerhört för Hjälpmedelscentralen.

/Veronica