Vänskapskollo, dag 2

Dagen började med en trevlig frukost på Prästgården. Därefter följde den första aktiviteten som var att skapa gemensamhetsplagg. Varje deltagare fick varsin scarf i vitt, som sedan kunde designas med bland annat spray-färg. De som ville behålla vit som grundfärg på scarfen sydde i stället fast blommor, gjorde broderier, skrev namn och ritade med textilpennor. När allt var färdigt hade vi sex stycken vackra och färgglada plagg.

IMG_3342 IMG_3345 IMG_3347 IMG_3376 IMG_3414

Sedan åt vi lunch på Pärlan med pannkakor på menyn. Några åt pannkakor med grädde och hallonsylt, och några åt med fläsk och lingonsylt. En riktig höjdare helt enkelt.

Efter lunchen var det dags att göra färdigt konstverken som påbörjades igår. Med snäckor som blivit färgade över natten fick man dekorera tavelramarna. Snäckorna färgades i blålila (rödkål och lökskal), rosa (rödbetor) och gult (gurkmeja). Det fanns även icke-färgade snäckor, stenar i glas samt diverse paljetter och pärlor att jobba med.

IMG_3387 IMG_3388 IMG_3389 IMG_3396 IMG_3426

 

Senare på eftermiddagen bytte alla om till träningskläder och gick i samlad trupp mot gymnastiksalen på förskolan. Som uppladdning spelades musik i lokalen och när PT-Johan dök upp med bollar och boxningshandskar visste vi att ombytet skulle bli välbehövligt! Det var cirkelträning som stod på schemat och i par roterade man mellan olika stationer. Vi gjorde blandade övningar som ryggrodd och axelpress men med armar i fokus. Det var extra roligt att man fick en egen vattenflaska av Johan!

IMG_3459 IMG_3484 IMG_3487 IMG_3490 IMG_3530

 

Efter träning och dusch var det dags för någon annan att bli duschad, nämligen Didrik. Som höjdpunkt på dagen skulle man ju få kasta vattenballonger på levande måltavla, och Didrik var då måltavlan. Ungdomarna väntade tålmodigt utanför huset med en hel låda vattenballonger, och när Didrik äntligen gick ut för att gå mot Pärlan så överraskade dem honom med träffsäkra kast.

IMG_3555 IMG_3568

 

 

Pärlan bjöd på tacosmiddag med både taco chips, tortillabröd, köttfärs, såser och grönsaker. Många bra ingredienser för att få musklerna att växa. Därifrån gick vi direkt till filmkväll i gymnastiksalen och lekte en rolig vänskapslek med frågor och såg på film!