En hemmadag med hundmys

En hemmadag med hundmys

Hej alla!
Idag har det snöat i Umeå, så vi har mest varit hemma. Vi har bland annat passat på att rensa ett vindsförråd. Det var både nödvändigt och jättetråkigt.

William har myst lite med hunden. Jag tycker att det är så roligt att så små barn kan visa så stora känslouttryck. Det märks verkligen att han tycker om hunden, han sträcker ut händerna, skrattar och blir verkligen jätteglad.

William umgås med hunden.William umgås med hunden.

I övrigt har jag jobbat lite, har hanterat lite ärenden gällande vad som händer inom Försäkringskassan just nu. I förra veckan blev det officiellt att en tjänsteman på Försäkringskassan har begått ett sekretessbrott. Detta genom att ha skrivit ut handlingar och lämnat det till ett assistansföretag. Det här är något som är jätteallvarligt och Försäkringskassan gjorde en polisanmälan först förra tisdagen trots att brotten begåtts i juli förra året och i januari. Jag försökte begära ut handlingarna från Försäkringskassan, men blev nekad med motiveringen att de var under förundersökningssekretess. Men när jag pratade med polisen visade det sig att så inte är fallet. Så nu har jag en rapport att läsa noga ikväll.

Idag har vi även lyssnat mycket på musik, William älskar babysånger. Och apropå musik så har ni väl inte missat att VH assistans har biljetter till Melodifestivalen? Vill man köpa så kan man gå in på VHevent.se Det finns både rullstolsplatser och icke rullstolsplatser.

Igår publicerades en viktig nyhet på Sveriges radio. I klippans kommun hade man tänkt att spara in på habiliteringsersättningen för de som deltar i dagverksamhet, men efter protester så verkar det som att kommunen backar tillbaka. Habiliteringsersättningen i just Klippans kommun ligger på 820 kronor i månaden om man deltar på heltid.

Det enda jag kan tänka är hur tusan det kan vara möjligt? Ersättningen ligger alltså på ungefär 7 kronor i timmen. På dagverksamheten så arbetar genom att exempelvis snickra och måla osv. Det är alltså en lättare sysselsättning, man bidrar efter egen förmåga. För de som deltar är det ett jobb. Men ersättningen får inte kallas för lön, men för de som deltar på dagverksamheten så är det som ett arbete. Det är till och med organiserat som ett arbete. De har till exempel raster och arbetar inte röda dagar.

Jag tror inte att det finns någon annan gruppering som man skulle ge så lite ersättning för för samma utförda arbete.

Ha det bra!

/Veronica

One thought on “En hemmadag med hundmys

  1. Härligt med både baby och hundmys. Passa på att njuta, snart börjar han i skolan, tiden går alldeles för fort. Blir riktigt upprörd ( förbannad) när man hör att dagverksamhets ersättningen ens tänktes på att tas bort när det betalas ut miljonbelopp i fallskärmar åt de som redan hade höga löner. Människans lika värde gäller tydligen inte i dessa fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>