I rullstol under ytan

I denna inspirerande TED-föreläsning får du möta Sue Austin som pratar om att hon vill vända bilden av rullstolen från något man är bunden vid och som är begränsande till något som är befriande för personen som använder den. Sue har själv använt rullstol i 16 år och beskriver den frihet och glädje hon kände när hon började använda den. Från att vara mindre rörlig fick hon med rullstolens hjälp en helt ny frihet och rörelseförmåga. Trots detta var folks reaktioner negativa och de såg henne inte längre. Personer hon pratade med uppfattade rullstolen som hämmande och obehaglig och de tyckte synd om henne.

Sue Austin

Sue blev fast besluten att ändra på den bilden och började göra konst med hjälp av sin rullstol för att människor skulle uppleva glädjen hon kände. Många blev intresserade och positivt överraskade.

År 2005 började Sue även att dyka med sin rullstol. Sue ville kombinera den positiva bilden folk har av dykning med den mindre positiva bilden som finns kring rullstolar. I filmen får du se vackra bilder på när Sue är djupt under ytan i sin rullstol.

Se gärna denna inspirerande film!

Eva