Från bakning till träning i Örträsk

Ännu en dag på Coola kollot är över, men på Prästgården pysslas det än, samtidigt som det pratas, lyssnas på musik och nynnas med i favorit låtarna. Dagen har varit intensiv, lärofylld och rolig med allt från bakning till träning.

På förmiddagen arbetade vi i stationer med olika pyssel och tårtförberedelser inför morgondagens tårtdekorkurs. Det pysslades med lera, loombands och målning av smycken och små fågelbon. I köket bakades det tårtbottnar och gjordes bärmousse med blåbär. En härlig doft spred sig i hela huset och imorgon kommer 8st hemlagade tårtor dekoreras av deltagarna med tips från en konditor som är speciallist på tårtdekor.

bild1

Om du vill prova vår bärmousse där hemma så kommer här receptet.

Coola kollomoussen med bär

1,5 tsk gelatinpulver

225g bär

0,75dl socker

3dl grädde

  1. Koka bär och socker
  2. Häll 1,5tsk gelatinpulver i en skål och häll på 1,5msk vatten och låt svälla.
  3. Sila bären och lägg i gelatinblandningen, rör om tills allt är upplöst och låt sedan svalna.
  4. Vispa grädden och rör ner bären.
  5. Låt stå i kylen i minst 4 timmar, helst över natten.

På eftermiddagen kom vår favorit och egna personliga tränare Johan från i fjol. Tillsammans hade vi först en intensiv stund med intervallträning med olika stationer där deltagarna och assistenter fick träna ihop med gemensamma övningar eller varannan övning var, helt anpassad efter sina egna förutsättningar. Glada men slutkörd blev det sedan massagekurs där assistenterna fick lära sig hur man ger sin kund en helkroppsmassage, vad ska man tänka på när man ge massage, var är viktigt att massagera och hur mjukar man upp en muskelknuta och mycket, mycket mer. Vissa bara njöt och andra slumrade. Efter tre timmar fick vi tacka Johan för i år och hoppas på återseende nästa år.

bild2

Sista kvällen på ett kollo är inte perfekt om det inte bjuds på filmkväll med snacksbuffé så givetvis avslutade vi dagen med många skratt, gott att äta och Sune i fjällen!

God natt från Örträsk

Sanna VH kollo