Hej kompisar

I helgen var det Värdegrundsdagen på VH. Det är en fin dag tycker Herman och jag. För den handlar om vad som är viktigt i våra liv egentligen.

vohpengar

Det rör sig inte om personer med särskilda behov utan människor med alldeles vanliga behov som skall tillgodoses av en särskild insats i form av personlig assistans”

Det är en rätt klurig mening men det de menar är, t.ex. att Herman behöver precis som de andra barnen i hans klass kissa, äta, sova, leka och lära sig saker. Men för att göra det behöver han en kompis, som mig, som är med honom på dagarna. En personlig assistent som blir extra armar och ben när det behövs.framsidN%203

Och visst är det bra att ha en kompis som är där och hjälper till när de behövs?! Eller rengör trachen? Eller förbereder medicinen? En som hjälper till på träningen eller sätter igång pumpen? Finns så många olika saker som blir lättare. Herman gör precis allt det som barn ska göra och för honom och mig är inget omöjligt, ibland behöver vi lite extra tid, men när vi hjälps åt så går allt!

Ha en fin vecka!

Kram från Vera o Herman