Hej kompisar

Det är höstlov snart och gissa om jag och Herman känner oss lyckliga för det?! Jo, ni överlyckliga kan man kalla det! Vi har massor med utflykter på lovet och självklart blir det Halloweenfest.

Eftersom höstlovet betyder utflykt för oss tänkte vi förbereda lite enkel utflyktmat att ta med sig på alla roliga höstlovsaktiviteter, så idag bjuder vi på en enkel favorit, Pizzabullar! Lysande ide då både bullar och pizza är det bästa som finns!  Dom kan även ätas både kalla och varma.

För den som har en mamma, pappa eller assistent som är kung vid bakbordet kan man enkelt be dom baka en pizzabotten, men eftersom jag och Herman vill göra det mesta själva så köper vi en färdig pizzabotten/deg som vi kavla ut på ett bord. På med ketchup eller tomatsås som vi brer ut över hela bottnen. Välj sedan ut dina favoriter att ha på pizzan, hacka dom och lägg ut jämt på hela bottnen. Eftersom vil gillar Hawaii så tar vi och dela skinka, ananas och ost som vi lägger på vår. Rulla sedan ihop pizzan precis som man är på väg och göra kanelbullar, skär dem försiktigt i 2 cm tjocka bitar och placera ut dem i bullformar på en plåt. Strö över lite pizzakrydda om ni vill och in mitt i ugnen på 200 grader i ca 10-20min, håll koll på färgen!

deg2

Klart! Frys in dem tills det är dags för utflykt och ta fram 5 timmar innan ni ska äta dem minst. Ta gärna med er lite gurka och morotstavar för att lyxa till picknicken och glöm inte något gott att dricka!

Ha ett fint lov så hörs vi snart igen

Kram från Vera o Herman