Vad är Funk-dansen?

funk1

Det är fyra ungdomar med sina assistenter som träffas på dansgolvet på hotellet i Lycksele en gång i veckan. Där finns det en DJ-utrustning och en massa coola discolampor som blinkar i takt till musiken.

Alla ungdomar har fått välja en låt som de tycker om och tillsammans med sin assistent får de sedan komma på rörelser, de kan vara rörelser som hör ihop med låtens text eller bara egna rörelser som känns bra att göra till låten. Terminen avslutas med en uppvisning för familj och vänner, som ungdomarna har satt ihop och bestämt ett tema för. Ungdomarna planerar allt från tema till fika att bjuda på, favoriten är kaffe, saft och tårta. I fjol hade de banantema & låten Copacabana med Sean Banan det bjöds på en lyckad uppvisning.

funk2

Det bästa med Funken enligt ungdomar och assistenter  är att i slutet av varje funkkväll så dansas det disco tills de blir alldeles slut. Låtarna varierar med allt från Carolas- Hej Mickey till årets melodifestivalslåtar som tex. favoriten  Alcazar med Blame it on the disco.

Jennifer, jobbar som personlig assistent på VH och är aktivitetsledare på Funken och varit det i tre terminer av de sex terminer hon deltagit.

”Det är en uppskattad aktivitet där vi dansar disco, tränar in rörelser, fikar frukt och som några skulle ha sagt ”snackar skit” .

Jag tänkte ni skulle få veta lite mer och få följa med i vad som händer på dansgolvet i Lycksele. Så håll utkik efter fler inlägg här på bloggen, så hörs vi snart igen!”, Jennifer.

Jennifer
Personlig assistent & Funkledare