Vår, vår, härliga vår!

Jag vet inte om jag vågar tro på att våren har kommit, men jag njuter av varje minut som solen tittar fram!

Det har varit en lång och mörk vinter i Göteborg, nog den längsta och mörkaste jag upplevt. Men jag har också hört att man glömmer från år till år och alltid känner likadant, så jag vet faktiskt inte.

Men mörk har den varit och nu vill jag bara slänga av mig vinterkläderna och gå ut i solskenet och se när blommor och träd börjar växa till liv!

Men nog om det, jag har ju ett jobb att sköta också, oavsett årstid J

Jag tror att min roll i företaget ibland kanske kan vara lite förvirrande, och det är inte så konstigt med tanke på att kvalitet inbegriper i princip allting och sker för det mesta i bakgrunden. Så vad är det jag gör egentligen?!

Kortfattat utan att gå in på detaljer så arbetar jag främst med ett par huvudområden sedan en tid tillbaka.

Först och främst arbetar jag med arbetsmiljön i hela företaget, inte direkt, utan indirekt jag ser till att vi har rätt verktyg när det kommer till rutiner och checklistor, att vi arbetar efter lagstiftningen och att vi faktiskt gör det vi är skyldiga att göra.

Sen har jag som ni förstod efter mina tidigare blogginlägg arbetat med socialstyrelsens tillstånd och kommer fortsätta med arbetet genom att återigen försöka se till att vi gör det vi ska, det här inbegriper i princip alla rutiner och kontroll över alla processer i företaget, det här görs genom att gå igenom samtliga områden ett efter ett och regelbundet utföra internrevisioner.

Ett annat område som jag arbetar med är utbildningar, det gäller våra interna utbildningar och även inköp av externa utbildningar, men då tillsammans med de som har personalansvar.

De interna utbildningarna anser jag själv vara oerhört viktiga och är någonting som jag vill ska hålla hög kvalitet och genomföras regelbundet på samtliga platser i Sverige. En del har redan tagit del av det nya utbildningspaketet och övriga hoppas jag kommer att få göra det inom kort.

Ja, det var mycket kortfattat, men ändå en inblick i mitt arbete.

Trots att jag för det mesta sitter på mitt kontor och bakom min dator så sätter jag stort värde i att vara ute i verksamheten och få möjligheten att möta människor, så jag ser mycket framemot dem tillfällena och vet att det kommer att ges ett par nu under våren! Så vi ses, hoppas jag!

 

Kram Linnéa Lilja, Kvalitetschef, VH assistans