Om något händer

På VH Assistans jobbar vi mycket med att både kunder och assistenter ska känna sig trygga i sitt hem och på sitt jobb, och vi försöker göra miljön så säker och trivsam som möjligt. Varje år håller vi flera viktiga utbildningar för våra assistenter, just för att säkerställa tryggheten för alla. Om olyckan skulle vara framme, är det otroligt viktigt att vi har kunskap om hur vi ska agera och hantera situationen på bästa sätt. Att vara förberedd på vad som kan hända hjälper oftast långt, när varje sekund kan vara livsviktig.

I förra veckan hade våra assistenter i Stockholm brandutbildning, där fick vi testa på att både släcka bränder, prova brandsläckare, rökdyka och ta oss ut ur rökfyllda rum. Och såklart även lära oss om vad man ska göra om det börjar brinna och vad man kan göra för att förebygga en olycka. Jag tror att vi alla blev lite chockade över hur snabbt det kan gå och hur lite det krävs för att skapa en riktig katastrof. Visste ni att ett rum kan vara helt nedbrunnet på 3 min eller att man inte ska lämna telefonladdare kvar i väggen när man har laddat klart telefonen? Så dra nu ur alla sladdar ni inte använder och stäng av alla apparater när ni är klara med dem. På det sättet sparar man både el, och kanske även livet, om det vill sig illa.

Det här är vad som kan hända om man försöker släcka brinnande olja i en stekpanna, med vatten! Använd brandsläckare istället!

dsc_9032_110961908 (1)

Som en av deltagarna i slutet av dagen sa; ”Den här utbildningen borde alla människor någon gång gå!”

/Sara