Arbetsglädje viktigare än man kan tro

Tänk vad snabbt tiden rusar iväg, ännu en härlig arbetsvecka har passerat.

Härlig därför att jag hunnit jobba ett par dagar med min nya duktiga kollega, fått träffa många av våra trevliga kunder, haft inspirerande samtal med några medarbetare och intressant mejlväxling med andra.

Härlig därför att jag har ett intressant arbete med nya utmaningar att gå till varje dag, härlig därför att jag har en älskad familj att leva med och i.

Arbetsglädje är viktigare än man tror, både för den enskilde men också för kollektivet. Arbetsglädje brukar tursamt nog vara smittsamt. Jag tycker faktiskt att man känner om det finns arbetsglädje på en plats eller inte.

En av mina första extrajobb var som kassörska i en livsmedelsbutik, och inte var det roligt alla dagar att plocka varor, men vilken arbetsglädje vi i gänget hade, och hur vi skrattade oss genom både lökrensning och felbeställningar.

solsken_108970123

Jag tänker ofta när jag ser mig omkring i samhället på alla dessa liv som framlevs, på olika sätt, med olika förutsättningar och i helt olika miljöer.

Det är fascinerande att vissa saker är så rätt för en del, men helt fel för andra, och då tänker jag inte bara på religion, matkultur och etnisk tillhörighet, nej, jag tänker på saker som klimatzoner, urbant eller landsbygd, arbetsuppgifter, olikheterna i var kvinnas och mans sätt att leva.

Mångfald är berikande och jag vaknar som en lycklig människa varje dag, med goda förutsättningar att leva det liv som passar just mig, precis som de allra flesta i vårt land.

Nu är det fredag afton, en lång, ledig helg väntar, så njut av den, det tänker jag göra, nästa vecka tar en ny härlig arbetsvecka vid.

frostnupna-blbr_108969937