Lärorik sommar som regionchef i Dalarna

Hej på er! Jag heter Helena W och jobbar som vikarierande regionchef Dalarna/mitt på VH Assistans denna sommar, och den här veckan är det min tur att skriva i assistansbloggen.

Jag tänkte lite kort börja med att presentera mig själv innan jag skriver vidare. Jag heter som sagt Helena,  är 25år och jobbar i sommar på VH Assistans kontor i Falun. Under resterande delen av året är jag flitig Socionomstuderande, en drömutbildning för den som älskar att arbeta nära och för människor i samhället skulle jag vilja påstå.

Nog om min bakgrund och nu till det spännande arbetet på VH Assistans som har varit min verklighet sedan mitten av juni, då jag trädde in som vikarie för Daniel som arbetar på Falukontoret. Kunskaperna från utbildningen slipades i en rasande fart för att göra mig redo att stå alla VH:s trevliga kunder till tjänst. Vilken sommar det varit, knyter an till inläggets rubrik ”lärorik och annorlunda sommar” för att beskriva den oförglömliga erfarenheten som regionschef på VH.

Jag har träffat så många härliga, intressanta och framförallt inspirerande människor som jag troligtvis aldrig skulle ha kommit i kontakt med utanför arbetet. Detta då jag varit ute på lite av en kundturnée i sommarsverige samt de möten som ägt rum på VH:s kontor i Falun.
Människor som aldrig ger upp kampen om sina rättigheter, som fortsätter kämpa trots myndigheter som avslår hjälpinsatser de är i stort behov av. De blickar framåt och bibehåller sin positivitet och styrka vilket varit en oerhört inspirererande erfarenhet, samtidigt som det fått mig att inse hur viktigt det är vi människor hjälper varandra och samarbetar,  för ett bättre samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter. Det skulle vara så mycket lättare och det skulle gynna alla medborgare, om vi strävade åt samma håll, med andra ord finns det mycket kvar att kämpa för och många utmaningar att ta sig an i framtiden.

Det kommer att bli min drivkraft och målsättning genom den resterande studietiden och i det kommande yrkeslivet. Samtidigt som jag kommer att ta de tillfällen i akt som ges under studietiden för att göra min röst hörd, genom att uppmärksamma viktiga frågor och bjuda in till diskussioner.

Mitt vikariat börjar lida mot sitt slut, men jag tar tillvara på tiden så gott jag kan för att snappa upp kunskaper och hela tiden utvecklas för att bättre förstå mig på hur jag ska kunna hjälpa de människor jag kommer i kontakt med på bästa sätt.

I veckan var jag till Ludvika på ett kundbesök och passade på att stanna till på hemvägen för att äta en god lunch i det härliga vädret.

lngsjn-ludvika_99527108

Stoppet blev vid en badplats vid långsjön, det såg ut ungefär som på bilden där jag stannade till en liten stund.

Tack för mig! Trevlig kväll, varma sommarhälsningar/ Helena W, vikarierande regionschef Dalarna/ mitt, VH Assistans.