Lite annorlunda och lite bättre

Hej på er!

Hoppas att ni alla har fått möjlighet att njuta av det vackra vädret som nu kommit till Sverige.

Jag gör det inte, då jag tillbringar hela mina dagar instängd på kontoret och sen fast framför Tv:n för att följa Fotbolls VM.  (Dock, helt självvalt!)

Jag tänkte ägna dagens blogg till att dels återkoppla till min blogg i måndags gällande kvaliteten på assistansen men också för att mer konkret gå in på vad jag arbetar med just nu och hur det hänger ihop, jag har ju en relativt osynlig roll i företaget idag utåt, men jag tror inte att den är lika osynlig internt.

Det som jag har fokuserat på mina första månader i arbete är arbetsmiljö, och mitt fokus är arbetsmiljön ute i alla arbetsgrupper och för varje enskild medarbetare. Hur ska vi arbeta med arbetsmiljö och vilka verktyg ska vi använda oss av i det arbetet och hur ska vi kunna göra det enkelt, effektivt och faktiskt, intressant.

Ni kommer alla under hösten att ta del av det här och förstå det arbetet som pågår och har pågått.

Och nej, det här är absolut ingenting nytt och ingenting som vi själva väljer till, utan det här görs hela tiden och baseras på lagstiftning, vi ska bara göra det lite annorlunda och lite bättre framöver.

Allt det här handlar om systematiken, att ha tydliga instruktioner, rutiner och att dokumentera, det är också den svåra delen, hur säker ställer vi att allting dokumenteras på rätt sätt överallt och hur utformar vi rutiner och arbetsmiljödokument som är helt applicerbara på just vår verksamhet och som går att använda oss alla kunder och arbetsgrupper, och inte för att bara göra ”jobbet” utan för att få fram rätt information och se dem som ett hjälpmedel i arbetet för att höja kvaliteten på assistansen.

Som ni säkert förstår så är det många, många dokument och handlingsplaner som ligger bakom det här arbetet för att kunna få allting att fungera hela vägen ut och att alla ska känna sig trygga i det här.

Att arbeta med arbetsmiljöfrågor är för mig väldigt viktigt, det är sättet att kunna mäta status i en arbetsgrupp på, men också ett sätt att se på vilken assistans som levereras till kunden.

Att se till att alla medarbetare har en fungerande arbetsmiljö och att värna om varje enskild medarbetare är grunden till att kunna leverera kvalitativ assistans, det är att kunna kontrollera vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Åtgärda de brister

som finns, men också att tillgodose behov som varje enskild individ har. Arbetsmiljö är egentligen allting som rör enskild medarbetares arbetssituation men också arbetsgruppens.

Ja, som sagt det är vad jag arbetat med ett litet tag och kommer fortsätta med framöver, men när alla rutiner och dokument är integrerade i verksamheten och används så kommer det att gå av sig självt, då har vi uppnått systematiken i arbetet, vilket är det jag strävar och vilket kommer att bli väldigt, väldigt bra, det är jag övertygad om.

Så det var allt för mig för den här gången, Önskar er alla en fantastisk sommar och att vi ses därute snart. Ta hand om er och varandra!